Siamo entrati ormai nella stagione quando si possono fare questi
deliziosi peperoncini ripieni di tonno e olive ( i miei non li vogliono
diversamente), che saranno giusti pronti per le feste. Io ho già
iniziato a fare un po' alla volta perché piacciono tantissimo. E voi cosa
ne dite ?
*Alla richiesta lascio sotto la ricetta anche in rumeno.
Ingredienti:
Ingredienti:
- 500 g di peperoncini tondi piccanti
- q.b di sale grosso
- 1/2 l di aceto bianco
- 1/2 l di acqua
- q.b di aglio
- q.b di alloro
- 320 gr di tonno
- 150 gr di olive verdi snocciolate (peso senza liquido)
- q.b di olio di girasole
- Lavare e asciugare i peperoncini. Svuotarli dai semi e riempirli con sale grosso.
- Lasciarli così per 24 ore in modo da togliere l'acqua in eccesso che contengono.
- Per tempo mettere l'acqua e l'aceto a bollire per 1-2 minuti e lasciarla raffreddare.
- Svuotare i peperoncini dal sale e sciacquarli nella stessa acqua.
- Aggiungerli nell'aceto freddato, miraccomando che sia freddi. Tenerli dentro per altre 24 ore.
- Trascorso questo tempo toglierli dal liquido e metterli ad asciugare su una tovaglia pulita con il buco sotto per altre 24 ore.
- Ora sono pronti per essere riempiti con questo composto:
- Tagliare le olive in 2 e farle asciugare per circa 15 minuti nel microonde, dipende anche dal microonde, si può prolungare l'asciugatura per altri 5 minuti.
- Aggiungere il tonno scolato, ma non del tutto asciutto e frullarli insieme ma non troppo fine, nel modo che si trovano dei pezzettini di oliva e tonno anche più grandi.
- Man mano che si riempono adagiarli in un barattolo alternando fettine di aglio e alloro.
- Coprire il tutto con l'olio. I peperoncini saranno buoni dopo almeno un mese di riposo in cantina.
- La ricetta originale prevede i capperi e le acciughe pero, a casa nostra non tutti gradiscono ne una ne l' altra. Anche solo con tonno e delle olive sono veramente buonissimi !!! :)
- La foto sotto e del settembre 2020 !
*La cerere las rețeta și în Românește : Ardei rotunzi iuți , umpluți cu ton și măsline verzi
Pentru ai pregăti avem nevoie de :
- 500 gr ardei rotunzi iuți
- sare mare qb.
- 1/2 l oțet alb
- 1/2 l apă
- usturoi qb
- frunze de dafin qb
- 320 gr ton aproximativ (cântărit fără ulei)
- 150 gr măsline verzi greutate fără lichid si fără sâmburi aprox.
- ulei de floarea soarelui qb
Cum să-i pregătim :
- Spălați bine ardeii și uscații cu hârtie de bucătărie sau cu un prosopel de bucătărie curat.
- Scoateți semințele folosind o Ustensilă pentru scos cotoare de mere si umpleții bine cu sare mare, așezându-i in un lighenaș de bucătărie spălat și uscat bine. (Vezi aici fotografii)
- Lăsații așa timp de 24 ore acoperind lighenașul , in felul acesta vor pierde apa in ecces.
- Intre timp puneți la fiert apa și oțetul pentru 1-2 minute si lăsați să se răcească bine.
- Trecute 24 ore scoateți sarea din ardei clătindu-i bine in apa lor ce au lăsat-o și puneții in oala cu oțet si apa bine răcite. Lăsații încă 24 de ore și în oțet, acoperind oala.
- În sfârșit , trecute și 24 ore in oțet , scoateți ardeii scoateți bine lichidul di ei și puneții la uscat cu partea găurită in jos, pe o față de masă curată .
- Acoperiți cu o altă față de masă sau cu un prosop de bucătărie curat si lăsații alte 24 de ore să se usuce.
- Intre timp pregătiți măslinele, tăiațile in două dacă sânt micuțe sau feliuțe dacă sânt mai mari si puneți-le pe o farfurie întinsă într-un singur strat ca astfel să se usuce mai bine.
- Puneți-le la uscat în microonde timp de 15-20 minute, timp în care mai opriți și le mai învârtiți un pic, oricum diferă timpul de la un microonde la altul.
- Lăsați să se răcească , puneți tonul într-un vas încăpător, ajungeți și măslinele și cu un mixer , mixați până ve-ți obține o cremă fină sau dacă vreți și vă place să vedeți bucățele de măsline prin ei, mixați mai puțin.
- Umpleți cu crema obținută ardeii după ce a trecut timpul si de uscat.
- Așezații în straturi în borcane curate și uscate bine, punând printre ei feliuțe de usturoi și bucățele del foi de dafin.
- Acoperiți totul cu ulei de floarea soarelui, puneți capacul deasupra și continuați operația aceasta până se vor termina.
- Țineți borcanele la rece, vor începe să fie buni de mâncare de la o lună în sus de odihnă, în cămară.
- Poftă bună !
- Fotografia de jos este din septembrie 2020 !
Dove posso trovare i peperoncini rotondi? Grazie mille
RispondiEliminaDipende dove ti trovi, al Nord si trova in qualche banco nei mercati settimanali, o da qualche contadino
Elimina